SIMILAR PROJECTS

Project info

CLIENT
THEBEN AG

YEAR
2017

CATEGORY
STRATEGIES / BRAND ARCHITECTURE

TEAM
SVEN VON BOETTICHER, CAROLIN WENGERT, MATTHIAS ZULEGER

Theben Village

ID AID developed a large-scale reorganization project and material concept of the 2500 qm office space in a former production building of Theben AG. Since all existing components would have to be restored after an extension of the company, the design concept does not intend to touch the building structure, but to surround the inventory with all newly introduced elements or to superimpose. The formerly very small café corners have been replaced by a large, communicative kitchen area – the new main meeting place where the employees can meet in the daily routine.

The minimalistic material concept allows to develop a maximum effect with sustainable materials and intelligently used differently treated surfaces.
The high-quality, glass conference cubes with state-of-the-art communication technology, the embedded seat niches and the two large "green islands" on the front sides of the internals form exciting accents.

171121_GR_Theben Village171121_GR_Theben Village
id-aid-02-1170x1049px-idaidid-aid-02-1170x1049px-idaid
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
id-aid-10-1170x913px-idaidid-aid-10-1170x913px-idaid
id-aid-08-1170x733px-idaidid-aid-08-1170x733px-idaid
id-aid-01-1170x857px-idaidid-aid-01-1170x857px-idaid